Etiket Sonuçları: eğitim

Ağu

09.30- 10.00 tüm öğretmenlerimizle birlikte Doç. Dr. Adnan BOYACI'nın Mesleki gelişim programları hakkında EBA'dan yaptığı bilgilendirmeyi dinledik. Ardından saat 10.10- 10.50 tüm öğretmenlerizle birlikte Prof. Dr. Ziya SELÇUK'unaçılış konuşmasını EBA'dan canlı olarak  takip ettik.

11.00- 13.30 tüm öğretmenlerimizle birlikte 2020-2021 Eğitim ve Öğretim Yılı Ders Yılı Başı Öğretmenler Kurulu Toplantısını gerçekleştirdik.

Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz, proje kapsamında her gün bir ders saati boyunca hep birlikte kitap okuyor. Birbirleriyle daha çok kaynaşan öğrenciler, bu sayede kitap okuma alışkanlığını da geliştiriyor.

Bu proje ile çocuklarımızı internetten, telefondan ve televizyondan uzaklaştırmayı amaçlıyoruz. Proje kapsamında öğrencilerimize Kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve çocuklarımıza kitabı sevdirmek istiyoruz.

Okulumuzu ziyaret ederek öğrencilerimizle Hz. Muhammed (s.a.v.)'in eğitim anlayışı ve eğitim metotları üzerine bir söyleşi gerçekleştirdi.

Tüm kademelerimize yönelik düzenlediğimiz koçluk sistemi, kasım ayı itibariyle uygulanmaya başlanmıştır. Sınıf ve branş öğretmenlerimizle 'sınıf düzeyinde koçluk sistemine öğrenci seçme formu'nu doldurularak ortak fikirlerde uzlaşılmıştır. Öğretmen-öğrenci eşleştirmesi yapılmış, bir öğretmene 4 öğrenci verilmiştir. Koçluk sistemi için kullanılacak evraklar, okul rehber öğretmenimiz Ayşenur KARA tarafından toplantı yapılarak öğretmenlerimize tanıtılmıştır. Koçluk sisteminde yer alan öğrencilerimizle ve velileriyle haftalık ve aylık periyotlarla görüşmeler yapılmaktadır. Öğrencilerimizin deneme takibi, ders başarıları, sosyal ve psikolojik uyumları yine eğitim koçları tarafından izlenmektedir. Sene sonuna kadar sürdürülecek olan bu sistemin genel takipçi yine okul rehber öğretmenimiz Ayşenur Kara'dır. Gereken müşavirlik faaliyetleri ile koçluk sistemini sekteye uğratmadan devam ettirmek yegane misyonumuzdur.

Ders dışı zamanlar da okuma ve araştırma faaliyetlerinin yapılabilmesi için okul kütüphanemizi ve z kütüphanemizi düzenledik.Öğrencilerin modern çağın gerekleri doğrultusunda, ülke genelinde bilgiye ulaşmada eşit fırsatların oluşturulması amacıyla başlatılan "Zenginleştirilmiş Kütüphane" projesi kapsamında okulumuzda kurulan Z-Kütüphane öğrencilerimiz tarafından aktif bir şekilde kullanılmaktadır.

Okulumuzda sınavlar kelebek sistemiyle yapılmaktadır. Sınav haftamız başlamıştır. Tüm öğrencilerimize başarılar dileriz.

Z-KÜTÜPHANE NEDİR?
    Okuma kültürünün geliştirilmesi için bilgisayardan elektronik eğitim materyallerine, internetten zeka oyunlarına kadar birçok materyallerin bulunduğu kütüphanelerdir. Z-kütüphanelerde çocuk edebiyatı, güncel kitaplar, satranç masaları,yapbozlar, zeka geliştirici oyuncak, öğrenme oyunları, CD, DVD ve bilgisayar oyunları ve filmler de yer alıyor.
Z-KÜTÜPHANELERİN AMAÇLARI NELERDİR?
      Küresel toplum ve bilgi çağının istemleri, kütüphaneciliği yeniden biçimlendirmiş ve teknolojinin kullanımı da günümüz dünyasının ekonomik, kültürel ve iletişim alışkanlıklarında köklü değişiklikler meydana getirmiştir. Öğrencilere yönelik kütüphane hizmetleri, hiçbir zaman öğrenciler ve onların aileleri için günümüzdeki kadar önemli olmamıştır. Bilgiye erişim ve dünyanın çok kültürlü zenginliklerinin yanı sıra, hayat boyu öğrenme ve okuryazarlık becerileri de toplumların önceliği durumuna gelmiştir.
Z-KÜTÜPHANELERİN ÖZELLİKLERİ
• Bilgiye erişimde fırsat eşitliği
• Sesli ve elektronik kitaplar
• Modern ve estetik tasarım
• Pedagojik uygunluk
• Taşınabilir raflar
• Ahşap ve kumaşla kaplanmış duvarlar
• Okuma zevki uyandıran ortam

Okulumuz bilişim öğretmenlerinden Nejla Kal tarafından kodlama semineri verildi.Seminerde;

• Kodlaağrı Projesi
  • Kodlama nedir ?
  • Niçin kodlama ?
  • Neden erken yaşta kodlama ?

konuları ele alınıp bilgi verildi.Öğrencilerde farkındalık oluşturuldu.

10 kız sınıfı ,9 erkek sınıfı olmak üzere  toplam 19 sınıfımız mevcuttur.